Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Παίζοντας με τους ήχους και τα μουσικά όργανα

Παιδιά, ας συνεχίσουμε παίζοντας με τους ήχους και τα μουσικά όργανα.
Λίγο φρεσκάρισμα στην οργανογνωσία; Για τους μαθητές Ε και ΣΤ: σε αυτό το διαδραστικό παιχνίδι πρέπει να χωρίσετε τα συμφωνικά μουσικά όργανα σε κατηγορίες (πνευστά, κρουστά, έγχορδα). Σπάτε τα μπαλόνια με κλικ και το φορτίο πρέπει να πέσει στο σωστό βαγόνι. Μπορείτε να παίξετε μέχρι τη Τρίτη 26 Μαΐου. Στην αρχή θα σας ζητήσει όνομα, κι εσείς θα βάλετε, όνομα, τάξη και σχολείο με συντομογραφία, για παράδειγμα Ειρήνη ΣΤ1 Κολυμβ. Καλή επιτυχία-διασκέδαση!

Για τους μαθητές της Α και  Β τάξης: προτείνω να φτιάξετε τις δικές σας μελωδίες σε αυτό το διαδραστικό music maker. Διαλέξτε περιβάλλον και παίξτε με τα ύψη των σωλήνων. Μετά πατήστε το έγχορδο μουσικό όργανο για να σας συνοδέψει το κοριτσάκι. Καταπληκτικό; Καλή διασκέδαση και σε σας!

Για τους μαθητές της Γ και της Δ προτείνω να ακούσετε αυτό που σας έφτιαξα εδώ και να προσπαθήσετε να αναγνωρίσετε ποιο τραγούδι είναι Αφού μπείτε στη σελίδα, πατήστε το Play ▶. Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι το έχετε ακούσει. Αφού το αναγνωρίσετε προσπαθήστε να παίξετε λίγο απ' την αρχή του βλέποντας τη φωτογραφία κάτω, στους ψηφιακούς χρωματιστούς σωλήνες boomwhackers που θα βρείτε εδώ.

Καλή διασκέδαση σε όλους!