Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Μουσικό Γυμνάσιο - Παράταση προθεσμίας αιτήσεων

Αγαπημένα μου εκτάκια!!!
εύχομαι τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τύχει να σας δω όλους στις τάξεις σας, έστω και για τα δύο αυτά μαθήματα που προβλέπεται να γίνουν. Θέλω όμως να προλάβω να σας ενημερώσω όλους ότι αυτή τη βδομάδα που θα έρθει, λήγει η προθεσμία αιτήσεων στο Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων (Παρασκευή 05-06-2020 μετά από παράταση).
Ποιος ξέρει όμως τι είναι ένα Μουσικό Γυμνάσιο;
Σας προτείνω να εξερευνήσετε μαζί με τους γονείς σας τι κάνουν οι μαθητές στα σχολεία αυτά ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στην ιστοσελίδα του Μουσικού Γυμνασίου.
Θα τα κουβεντιάσουμε και μαζί, με όσους προλάβω αυτή τη βδομάδα.
Θα ήθελα επίσης να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου σαν μαθήτρια και απόφοιτος ενός από τα πρώτα μουσικά γυμνάσια-λύκεια που ιδρύθηκαν στη χώρα μας (του Ρεθύμνου). Πέρασα πολύ όμορφες στιγμές, δέθηκα πολύ με φίλους που, άλλοι προχώρησαν στη μουσική, άλλοι επέλεξαν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους, αλλά πάντα, όλοι, θυμόμαστε με πολλή αγάπη το σχολείο μας και τους συμμαθητές μας. Έμαθα πολλά πράγματα, τόσο στη μουσική, όσο και σε όλα τα άλλα μαθήματα, αξίες και στάσεις ζωής και προετοιμάστηκα το ίδιο καλά με μαθητές άλλων σχολείων για την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο, στο οποίο πέρασα.
Δεν είναι απλώς ένα σχολείο, είναι μία φωλιά που όλοι εμείς οι παλιοί μαθητές, από όποιο μουσικό σχολείο κι αν περάσαμε, θυμόμαστε με περισσή αγάπη. Είναι μια δεύτερη οικογένεια.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και μέσα από την καρδιά μου.