Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Ο Αρίων, το λιοντάρι και η δισκογραφία.

Παιδιά γεια σας και πάλι. 

Για τις επόμενες μέρες θα γίνουν ακόμη μερικές αναρτήσεις, κυρίως για τους μαθητές που δεν έχει τύχει ακόμα να συναντηθούμε στο σχολείο, αλλά και για όποιον άλλον επιθυμεί.

Για τις τάξεις Ε και ΣΤ
Σας προτείνω να φτιάξετε το δικό σας μουσικό άλμπουμ το οποίο θα περιέχει τουλάχιστον τρία τραγούδια:

1) Ένα τραγούδι (ή μουσικό έργο) το οποίο σας αρέσει να ακούτε όταν είστε χαρούμενοι

2) Ένα τραγούδι (ή μουσικό έργο) το οποίο σας αρέσει να ακούτε όταν είστε λυπημένοι

3) Ένα τραγούδι (ή μουσικό έργο) το οποίο είναι το πιο αγαπημένο σας και μπορείτε να το ακούτε ξανά και ξανά χωρίς να το βαριέστε.

Θα χρειαστεί να γράψετε τον τίτλο του τραγουδιού (ή του μουσικού έργου), τα ονόματα του συνθέτη και του στιχουργού (αν είναι τραγούδι) και τους ερμηνευτές. Μπορείτε ακόμα, αν θέλετε, να βάλετε έναν σύνδεσμο όπου θα μπορούμε να ακούσουμε το κάθε τραγούδι. Αν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε το άλμπουμ σας με τραγούδια ή μουσικές που σας βοηθάνε να συγκεντρωθείτε, που σας εκφράζουν, που σας γεμίζουν ενέργεια ή μουσικές που σας θυμίζουν μία ξεχωριστή εμπειρία ή ανάμνηση.
Στη συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε μία ζωγραφιά ή να τραβήξετε μία φωτογραφία την οποία θα διαλέγατε ως εξώφυλλο του άλμπουμ σας. Όλα αυτά μπορείτε να μου τα στείλετε στο email μου για να τα δω. Μην ξεχάσετε: όνομα μαθητή, τάξη, σχολείο.
Μπορείτε να το κάνετε ψηφιακό (π,χ. σε μορφή word), ή στο χέρι και να το βγάλετε φωτογραφία να το στείλετε.

Για τις τάξεις Γ και Δ. 
Ακούστε από εδώ την περιπέτεια του αρχαίου μουσικού Αρίωνα. Για την κατασκευή του κουτιού-κιθάρα με την οποία μπορείτε κι εσείς να συνοδέψετε την αφήγηση, δείτε οδηγίες εδώ.


Για τις τάξεις Α και Β. 
Ακούστε από εδώ  το παραμύθι "Το  λιοντάρι που νόμιζε ότι ήταν πρόβατο". Στα μουσικά μέρη συνοδέψτε ρυθμικά με τα κατσαρολικά σας ή ένα (αυτοσχέδιο) μουσικό οργανάκι